Kolme nuorta sillalla ottamassa yhteiskuvaa.

Pulmakulma: Maailmalle

Euroopan solidaarisuusjoukkoihin

Emppu

Moikka,

Harkitsen mahdollisuutta lähteä lukion jälkeen vapaaehtoistöihin ulkomaille Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta. Jotta tämä onnistuisi, omasta asuinkaupungista tulisi löytää tukiorganisaatio. Opetushallituksen sivuilla kerrotaan, että tämä organisaatio voi olla esimerkiksi oman kunnan nuorisopalvelut. Tukiorganisaatio ikään kuin lähettää vapaaehtoistyöntekijän toiseen organisaatioon ulkomaille. Kysymykseni onkin, että voiko Oulun nuorisopalvelut toimia tällaisena tukiorganisaationa ja miten se käytänössä toimisi?

Kiitos

linkki käyttämääni sivustoon: https://www.maailmalle.net/vaihdot/vapaaehtoistyo

  • Tietopalveluohjaaja Tuula

   Moikka Emppu,

   Kiitos viestistäsi! Tosi hieno juttu, että olet kiinnostunut Euroopan solidaarisuusjoukoista! Vapaaehtoistyöjakso ulkomailla antaa aina rutkasti uusia kokemuksia ja voi parhaassa tapauksessa muuttaa koko loppuelämän suunnan.

   Tällä hetkellä Oulun kaupungin nuorisopalvelut ei voi toimia lähettävänä organisaationa, koska meiltä puuttuu siihen vaadittava laatumerkki. Olemme kuitenkin hakemassa laatumerkkiä. Nuorisopalveluiden mahdollisuus toimia sinulle lähettävänä organisaationa riippuu nyt muun muassa siitä, milloin olet valmistumassa lukiosta ja kuinka pian valmistumisen jälkeen haluaisit lähteä.

   Voisimme selvitellä asiaa yhdessä, jos laitat meillä vaikkapa yksityisen viestin täällä Pulmakulmassa tai sähköpostia osoitteeseen . Toivottavasti kuulemme sinusta!

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä