Kaksi nuorta henkilöä kävelee puistossa.

Pulmakulma: Ihmissuhteet ja seurustelu

Raskaus epäily

18v nuori

Moikka. Minä unohdin hakea apteekista E-pillerit ja mun poikaystävä ei käyttäny kortsua ja laukes mun sisään monta kertaa tänä aikana kun pillereitä ei ollu ja pillereitä ei ole ollu kuukauteen

  • Tietopalveluohjaaja Hanna

   Hei 18v nuori!
   Kerroit tilanteesta, jossa ehkäisy on jäänyt pois. Oletko puhunut ehkäisystä poikaystäväsi kanssa yhdessä? Tietääkö poikaystävä, ettei ehkäisy ole ollut käytössä? Ehkäisyn käyttö on parisuhteessa yhteinen asia ja molempien vastuulla. Raskauden ehkäisyä olisi tärkeää ylläpitää, jotta ehkäisy todella tehoaisi. Kerroit, että se on jäänyt kuukauden ajaksi tauolle. Tässä tilanteessa jälkiehkäisy ei enää auta, sillä se olisi otettava mielellään 12 tunnin sisällä suojaamattomasta yhdynnästä. Osan jälkiehkäisyvalmisteista voi ottaa 72 tunnin sisällä. Tästä syystä suosittelen tekemään raskaustestin.

   Mahdollinen raskaus on iso asia, ja vaihtoehtoja kannattaa miettiä oman elämäntilanteen mukaan yhdessä poikaystävän kanssa. Jos epäilet olevasi raskaana, sinun kannattaa tehdä raskaustesti. Testin voi ostaa tavallisesta ruokakaupasta. Jos vastaus on positiivinen, sinun kannattaa ottaa yhteyttä neuvolaan. Oulun kaupungin yhteinen puhelinnumero on 08 558 44356.

   Voit lukea lisätietoa aiheeseen liittyen Nuorten Oulu -sivustolta Seksi ja seksuaalisuus | Nuorten Oulu.

   Byströmin Ohjaamossa voit halutessasi käydä juttelemassa myös seksuaalineuvojan kanssa ehkäisyyn liittyvistä asioista. Voit olla meihin yhteydessä vastaamalla tähän viestiin, laittamalla sähköpostia (bystrom(at)ouka.fi) tai soittamalla numeroon 0505992293. Tavoitat meidät myös Facebookista ja Instagramista @bystrominohjaamo.

   Oulussa toimii myös Tyttöjen talo, jonka palvelut ovat tarkoitettu 10-29 -vuotiaille. Heillä on myös seksuaalineuvontaa, johon voi varata ajan. Löydät lisätietoa ja yhteystiedot nettisivuilta (likka.fi).  Kesäaikana Tyttöjen talon toiminta on osittain tauolla. Tarkemmat ajankohdat löydät nettisivuilta.

   Korostan vielä, että ehkäisy on parisuhteessa molempien osapuolten vastuulla. Jatkossa ehkäisyn käytöstä olisi hyvä huolehtia yhdessä.

   Vastauksen on laatinut kesätyöharjoittelija Milla

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä