Nuoret pelaavat puistossa jalkapalloa

Pulmakulma: Hyvinvointi ja terveys

Masennus

Masentunut nuori

Oon 17v tyttö ja mua on masentanut vakavasti pitkään. Oon sairastanu anoreksian, yrittäny useamman kerran itsemurha ja nykysin viiltelen kun mua masentaa 24h/7 mitä mun kannattais tehä

  • Tietopalveluohjaaja Jemina

   Hei Masentunut nuori,

   nyt lämpimästi suosittelen sinua pikaisesta kertomaan tilanteestasi jollekin elämäsi aikuiselle tai olemaan itse suoraan yhteydessä alueesi hyvinvointikeskuksen/terveysasemasi päivystykseen.

   Oulussa toimii myös NOPSA tiimi, joka pystyy mm. olemaan tukena avun hankkimiseen. NOPSA-tiimin toiminta on normaalisti kesäkuun auki, jonka jälkeen jää hetkeksi kesätauolle. Tässä heidän toimintansa esittely:

   Walk-In-vastaanotto 13-18-vuotiaille
   Moniammatillinen Walk-In-tukipalvelu tarjoaa psykososiaalista tukea Oulun alueen 13–18-vuotiaille nuorille. Toiminnan tavoitteena on, että nuori saa tarvitsemansa avun nopeasti ilman erillistä ajanvarausta tai lähetettä ja nuorelle pystytään järjestämään tilanteeseen riittävä ja oikea-aikainen tuki.

   Nuoret voivat hakeutua vastaanotolle tarvitessaan akuuttia keskusteluapua arjen ja elämän haasteiden kuten jaksamisen, mielialan laskun, henkilökohtaisen elämänkriisin tai akuutin tapahtuman kuten seksuaalisen häirinnän tai kaltoinkohtelun vuoksi.

   Löydät meidät Ma – Pe klo. 12-16:00 osoitteesta Hallituskatu 5 (käynti Byströmin sisäpihan kautta). Älä jää yksin.

   Ota yhteyttä puhelimitse tai somekanavien kautta: Tiimin p. 040 637 8287, myös Whatsapp
   Instagram: @nopsatiimi

   Vielä muutama tukipalvelu: Mieli Ry:n kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111, Sekasin-chat on arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Lisätietoa kriisipuhelimesta ja Sekasin-chatista. (Linkit aukeavat uusiin välilehtiin.)

   Ja syömishäiriöliittoon (SYLI) kannattaa myös olla matalalla kynnyksellä yhteydessä.  Täältä löydät lisää tietoa SYLI:n toiminnasta Oulussa sekä SYLI:n tukipuhelimesta ja chatista. (Linkit avautuvat uusiin välilehtiin.)

   Eli älä jää yksin tilanteesi kanssa. Vaikka tässä hetkessä olo voi olla epätoivoinen, sinä kyllä pääset tästä eteenpäin ja jossain kohtaa huomaat näiden kokemuksien vahvistaneen sinua entisestään. Sinä selviät kyllä ja yksin ei tarvitse pärjätä, rohkeutta ja vahvuutta on pyytää apua. Ja jo tämän viestin laittaminen pulmakulmaan kertoo, että olet rohkea ja vahva. Olethan rohkeasti yhteydessä myös yllä mainitsemiini tahoihin!

  • Masentunut nuori

   Mun masennus syveni kun jäin koulusta kesälomalle. Kesäloman alussa mä aloin viiltelemään itseäni sääreen

   • Tietopalveluohjaaja Jemina

    Hei masentunut nuori,

    tilanteesi kuulostaa erittäin vakavalta ja huolestuttavalta. Nyt olisi äärimmäisen tärkeää, että puhuisit asiasta luotettavan aikuisen kanssa ja olisit yhteydessä aiemmassa vastauksessa mainittuihin tahoihin. Älä jää tilanteesi kanssa yksin. Vaikka tilanteesi on vakava, niin se ei ole missään nimessä epätoivoinen. Tilanteeseesi löytyy ratkaisu ja apua on saatavilla.

    Tässä vielä lyhyesti listattuna auttajatahoja:

    Kertominen tilanteestasi voi tuntua hankalalta, mutta sinä pystyt siihen. Ja vaikka tuntuisi, että et löydä oikeita sanoja tai saattaa alkaa itkettämään, niin sekin on todella ok. Kunhan kerrot. Sinä pystyt siihen. Tämä tilanne tulee muuttumaan parempaan päin.

    Lämpimin ja kannustavin terveisin kesätyöharjoittelija Henriikka ja tietopalveluohjaaja Jemina

  • Masentunut nuori

   Olen viilellyt lisää ja en tunnu pääsevän ongelmasta eroon. Olen alkanut nousee silöan kaiteelle aikeissa hypätä

  • Tietopalveluohjaaja Tuula

   Hei!

   Kuten aikaisemmissakin vastauksissa olemme neuvoneet, sinun kannattaa mahdollisimman pian kertoa tilanteestasi jollekin luotettavalle ihmiselle. Jos lähipiiristäsi ei löydy ketään, jolta voisit pyytää apua, voit olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai esimerkiksi opiskelijaterveydenhuoltoon. Jos mieleesi nousee vielä itsetuhoisia ajatuksia, voit myös soittaa hätänumeroon 112.

   Tärkeintä on, että et jää yksin. Vaikka kertominen voi tuntua vaikealta, sinun kannattaa hakea apua mahdollisimman pian.

Osallistu keskusteluun

Peruuta

Muita kysymyksiä