Pelikehittämisen valmennusohjelmaEsittely

Pelikehittämisen valmennusohjelma on tarkoitettu 17-29- vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneet pelikehityksestä yleisesti ja sen eri osa- alueista, kuten esimerkiksi koodaamisesta, graafisesta suunnittelusta ja äänituotannosta. Valmennusohjelman kesto on 4 kuukautta ja se järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Pelifarmin aikana saat laaja- alaisen kuvan pelikehityksestä, projektimuotoisesta työskentelystä ja tiimityöskentelystä peliprojekteissa.

Tavoitteet

Valmennuksessa pääset kehittämään pelintekemisen osaamista itseohjautuvasti, vertaistuellisesti ja käytännönläheisesti muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmästä kootaan 2-3 pelintekotiimiä, joissa sinun on mahdollista kehittää osaamistasi pelintekemisen eri osa- alueilla. Pelifarmilla mahdollistetaan pelintekoprosessin eteenpäin vieminen suunnitteluvaiheesta mahdollisesti valmiiseen julkaistavaan peliin asti. Peliprojektit toimivat nuorelle työnäytteinä, esimerkiksi työllistymisen tai opiskeluun hakeutumisen tueksi.

Itse pelikehityksen lisäksi Pelifarmilla vierailee alan kokeneita osaajia kouluttamassa nuoria esimerkiksi peligrafiikan ja pelisuunnittelun perusteisiin. Workshoppien kautta nuori pääsee kehittämään osaamistaan teknisillä osa- alueilla pelikehittämisen tueksi. Lisäksi vierailemme pelialan yrityksissä ja otamme osaa mahdollisiin pelialan tapahtumiin, joissa nuoret pääsevät tapamaan muita alalla toimivia osaajia ja verkostoitumaan.

Välineistö

Pelifarmilla on käytössä Byströmin ohjaamon peli- ja mediatilan tietokoneet, joista löytyy pelinkehittämiseen tarvittavat ohjelmistot, kuten Unity, Visual Studio, Blender ja Adoben ohjelmistot kuten Photoshop ja Substance 3D Painter. välineistöön kuuluu myös neljä piirtopöytää. Pelifarmilla kehitetyt pelit julkaistaan lopuksi Itch.io palvelussa.

Osallistumien

Pelikehittämisen valmennusohjelmaan järjestetään haku kaksi kertaa vuodessa tammikuussa ja elokuussa. Tarkemmat hakuajat ilmoitetaan erikseen ja hakeminen on helppoa sivustolta löytyvän linkin kautta, missä pääset vastaamaan hakulomakkeeseen hakuajan ollessa auki. Hakijan tulee olla 17-29- vuotias oululainen työtön työnhakija. Pelifarmi järjestetään työkokeiluna ja hakijan tulee selvittää työkokeiluoikeutensa ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Työskentelemme arkisin neljänä päivänä viikossa Peli- ja mediatilassa Byströmin ohjaamon tiloissa osoitteessa Hallituskatu 5.

Ohjaajat

Ville Helttunen
Ville Helttunen
Pelifarmin kouluttaja

p. 040 610 8167
Kosti Pasanen
Yksilövalmentaja

p. 040 724 3522
Byströmin B-streamline logo.

Jari Räsänen
Ohjaaja

p. 050 599 2293