Osavan kuulumiset nuorten foorumista

Me osallisuusryhmä Osavalaiset osallistuimme lokakuussa 19. päivä järjestettyyn nuorten foorumiin. Nuorten foorumi on paikka, jossa nuoret pääsevät vaikuttamaan. Tapahtuman kohderyhmänä ovat yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat. Nuorten foorumissa mm. erilaiset järjestöt, yhdistykset, kaupungin eri toimijat ja puolueet kohtaavat, verkostoituvat ja vaihtavat ajatuksia nuorten kanssa.

Päivämme Nuorten foorumissa alkoi puheenjohtajan aamukahveilla, johon ryhmämme puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuivat. Sillä välin muut ryhmäläiset pystyttivät ständiä. Ständillämme oli Speed test, jossa nuoret pääsivät testaamaan omaa reagointinopeuttaan. Lisäksi nuoret pääsivät kirjoittamaan kartongille heidän lempipaikkojaan Oulussa ja mitä he lisäksi toivoisivat Oulussa olevan.

Kokosimme nuorten ajatuksia Oulusta tähän seuraavaan Oulun murteella kirjoitettuun sitaattiin:

Oikeen itku tullee, kun joutuu suureen taisteluun vastatuulen kans. Alappa siinä sitten raivoomaa Oulun murteella samalla, ku pinkit bussit on täynnä faneja menossa kattoo kärppäpeliä. Sitte eikun vaan tekemään u-käännös ja bailaamaa toripolliisin ympärille ku kärpät voittiki.

Osallisuusryhmäläiset pöydän ääressä.

Nuorten mukaan pelastuksena on olemassa olevat mahtavat nuokkarit täynnä mahtavia ihmisiä. Oulun kauniissa puistoissa pääsee rauhoittumaan ja ihastelemaan mahtavaa luontoa. Näiden lisäksi moni nuori mainitsi lempipaikakseen asuinalueista Kiulukankaan, Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin sekä Puolivälikankaan. Suuren suosion vastauksissa saaneessa Nallikarissa pääsee pulikoimaan ja näläkäsenä nälän pois viepi Talvikankaan pitseria. Myös Hupisaaret saivat vastauksissa oman kunniansa.

Kunniamaininta lisäksi kaikkien kaipaamalle Stockmannille ja Pitkäkankaan Kipsalle. Kuitenkin nuorten mieleen tulee vielä asioita, mitä he kaipaisivat Oulun alueille. He toivovat lisää ajanviettopaikkoja ja parempia bussiyhteyksiä Oulun keskustan ulkopuolelle.

Terkuin osallisuusryhmä OSAVA, Oulunsalon aktiiviset vaikuttajat