Opiskelijana kesätöissä Byströmillä

Moi! Olen Mari ja opiskelen sosionomi-diakoniksi Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Olin kesätöissä Byströmin Ohjaamossa heinäkuun ajan. Olin töissä tieto- ja neuvontapalveluissa. Kuukausi on ollut erittäin antoisa ja olen oppinut paljon uutta vain kuukaudessa. Pääsin Byströmillä ohjaamaan asiakkaita, kirjoittamaan artikkeleita sekä vastailemaan sähköposteihin.

Kuukauden aikana sain kuulla myös Byströmin talon historiaa ja pääsin tutustumaan rakennuksen eri paikkoihin, mikä oli mielestäni erittäin mielenkiintoista. Byströmin Ohjaamolla ollessani pääsin tutustumaan oman alani työnkuvaan. Kuukausi meni Byströmillä nopeasti, mutta käteeni jäi paljon asioita. Pystyin hyödyntämään koulussa oppimiani asioita ja samalla myös oppimaan uutta, josta on hyötyä tulevaisuudessa.

Työporukka Byströmillä oli mahtava ja kaikki ottivat minut vastaan iloisesti. Missään vaiheessa ei jäänyt ulkopuolinen olo ja apua pystyi kysymään keneltä tahansa. Ilmapiiri töissä oli joka päivä positiivinen ja aina oli aamulla mukava tulla töihin.

Parhainta kesätyön aikana oli päästä itse ohjaamaan asiakkaita ja tavata uusia ihmisiä. Sain kesätyön aikana varmuutta siitä, että olen valinnut itselleni juuri oikean alan. Lisäksi sain käytännön kokemusta siitä, mitä työni valmistuttua voisi esimerkiksi olla. Kuukausi meni todella nopeaa. Oli hieman haikeaa jättää työpaikka taakse ja mennä kohti uusia tuulia. Syksyllä jatkuu toinen vuoteni opinnoissa ja samalla alkaa opinnäytetyön tekeminen.