Opiskelija! Hae kesätöihin nuorisopalveluille

Haku yli 18-vuotiaiden oululaisten opiskelijoiden kesätyöharjoittelupaikkoihin on taas käynnissä. Nuorisopalveluilla on tänä vuonna tarjolla 54 kesätyöharjoittelupaikkaa. Työtä on 30 tuntia viikossa, ja kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa.

Hakuaika kesätyöharjoitteluun on 7.2.–13.3.2022.
Kaikki avoimet kesätyöharjoittelupaikat ja lisätietoja löydät Businessoulun verkkosivulta.

Kesätyöharjoitteluun nuorisotyöhön

Nuorisopalvelut järjestää koululaisten kesäloman aikana monipuolisesti toimintaa lapsille ja nuorille. Kaikissa toiminnoissa pääset suunnittelemaan ja ohjaamaan toimintaa yhdessä vakituisen henkilöstön kanssa.

Nuorisopalveluiden kesätoiminta

1.–4.-luokkalaisten päiväleireillä voit esimerkiksi ohjata liikuntatuokioita, kädentaitoja tai musiikkia. Kesänuokkareilla saatetaan järjestää myös erilaisia kursseja ja järjestää retkiä nuorisotilatoiminnan lisäksi. Kaikilla kesänuokkareillamme on myös pelitila, joten e-peliosaamisesta on hyötyä. Kesätyöharjoittelijana saatat päästä mukaan myös yöleireille.

Arvostamme oma-aloitteisuutta, sekä avointa ja reipasta mieltä. Alan koulutusta emme vaadi. Kesätoimintoihin palkataan yhteensä 18 nuoriso-ohjaajaharjoittelijaa. Kesätoiminnoissa saat käyttää mielikuvitusta ja omaa erityisosaamistasi!

”Kesätyöharjoittelu nuorisotalolla on ollut erittäin antoisa kokemus. Harmi että se kesti vain kuukauden ja juuri kun oli päässyt kunnolla työhön kiinni, täytyisi muka kesälomalle lähteä, voi pahus!” – kesätyöharjoittelija Samuli

Kesän 2021 nuoriso-ohjaajaharjoittelijan kokemuksista voit lukea lisää tästä artikkelista:

Kesätyöharjoittelussa nuorisotalolla | Nuorten Oulu

Kehitysvammaisten lasten ja nuorten päivätoiminta

Kehitysvammaisten lasten ja nuorten kokopäivätoimintaa järjestetään yhteensä kuudessa eri pisteessä eri puolilla Oulua. Lasten ja nuorten kanssa leikitään, pelataan, ulkoillaan, käydään retkillä, liikutaan, tehdään kädentaitoja, musisoidaan. Toiminta on siis hyvin monipuolista ja kesätyöharjoittelijat saavat hyödyntää omia taitojaan.

Toiminnassa mukana olevista lapsista ja nuorista osa tarvitsee paljon aikuisen apua ja tukea ja osa toimii hyvinkin itsenäisesti. Kesätyöharjoittelijoilta ei vaadita alan koulutusta tai kokemusta, mutta niistä on hyötyä. Nuoriso-ohjaajaharjoittelijan paikkoja on kokopäivätoiminnassa yhteensä 24 kesä- ja elokuussa.

Lasten liikennepuisto

Lasten liikennepuisto sijaitsee Hollihaan puistossa, lähellä Oulun keskustaa. Liikennepuisto on avoinna 6.6.–5.8. ma–pe klo 9–17. Kesätyöharjoittelijoiden tehtävänä on mm. antaa lapsille ajo-ohjeita ja neuvoa polkuautojen käytössä ja ohjata liikennettä puistossa. Lisäksi kävijöille voi pitää vaikkapa leikkituokioita ja pieniä kisoja tai visoja. Liikennepuistoon palkataan yhteensä 6 nuoriso-ohjaajaharjoittelijaa (kolme kesäkuussa ja kolme heinäkuussa).

Lapsia ja työntekijöitä liikennepuistossa.

Some ja viestintä

Jos osaat ottaa hyviä kuvia, somekanavat ovat sinulla hallussa ja kirjoittaminenkin luonnistuu, niin viestintäharjoittelijan paikka voisi olla sinulle sopiva. Nuorisopalveluiden somessa ja viestinnässä on kaksi viestintäharjoittelijan paikkaa (toinen kesäkuussa ja toinen elokuussa). Viestintäharjoittelijan tehtävänä on mm. ottaa kuvia erilaisista nuorisopalveluiden toiminnoista, kirjoittaa niistä juttuja sekä markkinoida nuorisopalveluita somekanavissa. Emme vaadi alan koulutusta. Olethan kuitenkin oma-aloitteinen, valmis myös itsenäiseen työskentelyyn ja tuot omia ideoitasi esiin.

Kesätyöharjoitteluun Byströmin Ohjaamoon

Etsimme Byströmin Ohjaamon nuorten tieto- ja neuvontapalveluun yhteensä neljää kesätyöharjoittelijaa. Kahden kesätyöharjoittelijan tehtävät painottuvat asiakaspalvelutyöhön ja kahden kesätyöharjoittelijan tehtävät viestintään. Kutsumme parhaat hakijat haastatteluun!

Tietopalveluharjoittelija

Asiakaspalvelutehtäviin nuorten tieto- ja neuvontapalveluun etsimme ensisijaisesti opiskelijoita, joilla on takana jo jonkin verran esimerkiksi nuoriso-, terveys- tai sosiaalialan opintoja. Voit opiskella vaikkapa nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi, sosionomiksi, yhteisöpedagogiksi, terveydenhoitajaksi tai sosiaalityöntekijäksi.

Tehtävässä pääset perehtymään nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ja Ohjaamon toimintaan. Asiakaspalvelusta saat monipuolista kokemusta paikanpäällä, jalkautumalla ja erilaisissa digitaalisissa kanavissa. Osallistut myös Ohjaamon kesätoimintojen toteutukseen.

”Asiakastyöhön osallistuminen on ollut toisinaan jännittävää, mutta äärimmäisen opettavaista. Asiakastyön kautta olen saanut kattavasti käytännön tuntumaa tulevaisuuden työn kuvaani ajatellen.” – tietopalveluharjoittelija Henriikka

Kesän 2021 tietopalveluharjoittelijoiden kokemuksista voit lukea lisää näistä artikkeleista:
Kesätyöharjoittelijana Byströmin Ohjaamossa | Nuorten Oulu
Opiskelijana kesätöissä Byströmillä | Nuorten Oulu

Nuori nainen avaamassa Byströmin Ohjaamon ovea.
Nuori nainen esittelee Byströmin Ohjaamon roll-upia.

Viestintäharjoittelija

Viestintäharjoittelijan tehtäviin voit hakea, vaikkei sinulla olisikaan alan koulutusta. Tärkeintä on, että olet innokas sisällöntuottaja, toimit itsenäisesti ja uskallat tuoda omia ideoitasi esiin. Sinulle on eduksi, jos hallitset Instagramin ja Facebookin käytön, olet joskus ottanut kuvia muullakin, kuin kännykällä ja osaat käyttää esimerkiksi Canvaa tai et pelkää opetella ohjelmien käyttöä itsenäisesti.

Viestintäharjoittelijan tehtävässä pääset tutustumaan monialaisen organisaation arkeen ja toteuttamaan koko talon viestintää. Suunnittelet ja toteutat somesisältöjä, tuotat graafisia materiaaleja ja kirjoitat artikkeleita meidän verkkopalveluumme. Viestintäharjoittelijana pääset hyödyntämään osaamistasi ja oppimaan myös uutta!

”Uskon, että tästä kokemuksesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa, sillä viestinnäntekijöiltä vaaditaan nykyään laajaa kirjoa erilaisia taitoja.” – viestintäharjoittelija Suvi-Anna

Kesä 2022 viestintäharjoittelijoiden kokemuksista voit lukea lisää näistä artikkeleista:
Kesätöissä Byströmin Ohjaamolla | Nuorten Oulu
Kesätöissä Byströmin Ohjaamolla: uuden oppimista ja vitsivaraston täydentämistä | Nuorten Oulu

Nuori nainen katselee kirjoja kirjastossa.
Nuori nainen pyöräilee torin rannassa.