ONE kausi 2023-2024 starttasi ryhmäytymisleirillä

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna uudet Oulun nuorisovaltuusto ONE n jäsenet pääsivät viettämään ryhmäytymisleiriä ja järjestäytymiskokousta Pikku-Syötteen hotellille. Ennen leiriä miltei kukaan ei tuntenut toisiaan. Tämä viikonloppu antoi kuitenkin nuorisovaltuutetuille hienon mahdollisuuden tutustua yhteisen mielenkiinnon kautta; näillä ihmisillä se on selkeästi vaikuttaminen.

Nuorisovaltuuston yhteinen ajomatka leirille kului useilla jo aiemman tutun vieressä tai omissa tunnelmissa, mutta paikalle päästyä ohjaajat aloittivat ryhmäytymisen heti. Jo ensimmäisten tuntien aikana valtuutettujen seurassa oli havaittavissa intensiivisiä keskusteluja ja huomattavasti keveämpi ilmapiiri.

Järjestäytymiskokousta edeltävinä päivinä nuoret laitettiin eri tehtävien kautta pohdiskelemaan ja keskustelemaan muun muassa siitä, millaista on olla nuori Oulussa, mitä he odottavat työtehtävästään nuorisovaltuustossa, millainen on hyvä nuorisovaltuutettu ja mihin asioihin he haluavat juuri tällä kaudella Oulun alueella vaikuttaa. Keskusteluja käytiin niin pienemmissä ryhmissä, kuin koko nuorisovaltuuston kesken.

Nuorisovaltuusto ONEn jäsenet pienissä ryhmissä pöytien ääressä.

Kouluttautumistehtävien ja kokoustamisen ulkopuolella nuorille annettiin vapaa-aikaa tutustua toisiinsa esimerkiksi nuotioillan ja illanistujaisten muodossa. Nuoret oli leirillä jaettu 3-4 hengen huoneisiin, joissa valtaosa nuorista majoittui täysin uusien ihmisten kanssa. Tämä tehosti nuorisovaltuuston sisäistä yhteistyötä ja antoi nuorisolle kuvaa siitä, kuinka monimuotoinen Oulun nuoriso on.

ONE n puheenjohtajaksi valittiin Jesse Rousu

Viimeisenä päivänä järjestettiin järjestäytymiskokous, jossa jäsenille jaettiin ja äänestettiin roolit ja vastuualueet tulevaa kautta varten. Kokouksen aikana järjestettiin vaalit puheenjohtajiston ja työvaliokunnan pesteihin. Sen lisäksi valittiin jäseniä ONE:n sisäisiin työryhmiin ja edustajia Oulun kaupungin työryhmiin ja lautakuntiin.

Ryhmäytymisleiri päättyi tähän intensiiviseen, mutta mielenkiintoiseen järjestäytymiskokoukseen, jonka pääsi nuijaa kopauttamalla päättämään juuri kyseisessä kokouksessa äänestetty, vuoden 2023 puheenjohtaja Jesse Rousu.

Kokonaisuudessaan viikonloppu päätettiin erittäin tyytyväisin mielin. Nuorisovaltuuston sisäinen ryhmäytyminen oli onnistunut erinomaisesti, ja järjestäytymiskokous antoi jäsenille alkumakua siitä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Tärkeintä kuitenkin on, että valtuutetut saivat viikonlopun ansiosta runsain määrin tietämystä, itsevarmuutta ja motivaatiota tulevalle vuodelle.

Seuraa ONEn työskentelyä NuortenOulussa.