Lukemista Byströmin Ohjaamosta

Hei, nuori! Oletko kiinnostunut lukemisesta? Tiesithän, että Byströmin Ohjaamolla on oma kirjastonsa, josta voi lainata kirjoja luettavaksi aina kuukaudeksi kerrallaan?

Byströmin kirjasto sijaitsee Ohjaamon aulassa. Kirjoja voivat lainata kaikki oululaiset, joilla on voimassa oleva kirjastokortti. Valikoimasta löytyy kattava kokoelma kirjoja erilaisista aihepiireistä, joten jokaiselle lukutoukalle löytyy varmasti mieleistä luettavaa.

Esimerkiksi henkisestä hyvinvoinnista kiinnostuneille suosittelemme kiinnostavia psykologiasta kertovia kirjoja. Tiedonjanoisille lukijoille valikoimasta löytyy erilaisia tieto-oppaita. Myös murrosikäisille mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytyy vastauksia nuorille suunnatuista oppaista suurten muutosten kynnyksellä. Nämä esimerkit ovat vain lyhyt kuvaus siitä, mitä muuta jännittävää kirjastosta löytyy.

Byströmin kirjaston historiaa

Ennen Oulun kaupungin kirjastoon liittymistä Byströmillä toimi Nuorisotiedon kirjasto omana itsenäisenä kirjastona. Nuorisotiedon kirjasto keskittyi nuorisotyöhön ja nuorisotutkimukseen liittyviin aineistoin. Nykyisin Byströmin toimipisteen tarjonta on laajentunut mm. erilaisia ajankohtaisia ilmiöitä käsitteleviin teoksiin sekä itsehoito-oppaisiin.

Kirjoja kirjaston hyllyssä

Miksi lukeminen kannattaa?

Lukeminen on hyödyllistä monin tavoin. Se kehittää ihmisen mielikuvitusta ja sanavarastoa ja antaa tietoa uusista asioista. Uuden oppiminen on aina hyödyllistä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä elämässä tapahtuu. Kun tietää paljon erilaisista asioista, maailmaa oppii katsomaan aivan uudella tavalla.

Lukeminen edistää myös oppimista. Muisti paranee ja aivot pitävät virkistävistä kielikylvyistä. Näistä taidoista on esimerkiksi hyötyä opiskelussa ja myöhemmin työelämässä. Lukemalla ihminen voi myös rentoutua ja parantaa keskittymistään. Se on oiva tapa hallita esimerkiksi stressiä. Kirjojen lukeminen on myös yleissivistävää, joiden avulla ihminen tietää yhteiskunnallista asioista pystyy tiedon avulla vaikuttamaan asioihin ympärillään.

Tule siis rohkeasti Byströmin kirjastoon, ja löydä itsellesi uusia lukuelämyksiä!

Näin toimii Byströmin kirjasto:

• Lainaaminen OUTI-kirjastokortilla (=sama kortti, jolla lainataan Oulun kirjastoista)
• Lainaus ja palautus itsepalveluna automaatilla
• Lainatut aineistot palautetaan takaisin Byströmille tai muihin Oulun kirjastoihin
• Byströmille palautetaan vain Byströmin aineistoja
• Aineistot löytyvät OUTI-tietokannasta