Kysy asumisesta netissä, asumisohjaaja vastaa

Kaipaatko neuvoa asumiseen liittyvissä asioissa? Oletko miettinyt vaikkapa seuraavanlaisia juttuja..

  • Mistä ja miten saan kotivakuutuksen?
  • Miten kimppakämpässä asuminen vaikuttaa asumistukeeni?
  • Mitä jos vuokranmaksu viivästyy?
  • Mitä tehdä, jos lemmikkikoirani ulvoo, kun olen poissa kotoa?
  • Mitä tehdä, jos siivoamisen aloittaminen tuntuu superhaastavalta?
  • Miten säästää arjen menoissa?

Asumiseen voi liittyä monenlaisia kysymyksiä. Joihinkin on tietoperusteisia vastauksia, ja joitakin voi olla hyvä pallotella jonkun kanssa, jolla on ymmärrystä asumiseen liittyvistä seikoista. Niihin arkisiin, kuin vähän monimutkaisempiinkin kysymyksiin vastaavat NALin asumisohjaajat. Mikään kysymys ei ole liian iso ratkaistavaksi tai pohdittavaksi yhdessä!

Kysy asiasta suoraan asumisohjaajalta tällä lomakkeella. Voit kysyä yksittäistä asiaa tai voimme miettiä yhdessä jatkuvampaa ohjausta verkossa. Tietojenvaihto on tietoturvallista ja luottamuksellista.

Lisää tietoa asumisesta

Jos et halua kysyä, vaan tutkiskella asumiseen liittyviä asioita itsekseen, netti tarjoaa siihen paljon mahdollisuuksia. Tutkimukset kannattaa aloittaa vaikka täältä Nuortenoulusta, Tietoa nuorille osioista.

Perusasioita asumisesta Oulussa löydät Oulun kaupungin verkkosivuilta.

Neuvoja asumiseen myös kasvotusten

Toisinaan voi olla helpompi jutella asioista kasvotusten. Byströmin Ohjaamo tarjoaa yhteistyössä Osnakotien kanssa asumisneuvontaa oululaisille alle 30-vuotiaille paikan päällä Byströmillä. Neuvontaa on tarjolla maanantaisin ajanvarauksella.

Voit varata ajan asumisneuvontaan soittamalla 050 599 2293 tai sähköpostilla osoitteesta . Voit varata ajan asumisneuvontaan myös jättämällä yhteydenottopyynnön Byströmin Ohjaamon kotisivulla.