Kulttuuritoimintaa nuorille aikuisille

Byströmin ohjaamon etsivän nuorisotyön ja Oulun kaupungin työpajojen yhteistyössä toteutettu kulttuuriklubi on kokoontunut 5 kertaa erilaisten kulttuuririentojen pariin. Ryhmä on käynyt elokuvissa, teatterissa, Lumo -valofestareilla, taidenäyttelyssä sekä galleriassa. Klubissa halutaan kannustaa nuoria aikuisia tutustumaan kotikaupungin monipuolisiin kulttuurimahdollisuuksiin samanhenkisessä seurassa.

Elisa (23) päätti osallistua kulttuuriklubin toimintaan hetken asiaa mietittyään. Jälkikäteen tarkastellen hän on ollut tyytyväinen, että rohkaistui osallistumaan ja kokeilemaan jotakin uutta. Kulttuuriklubiin toimintaan osallistuminen toi hänen arkeensa uusia kokemuksia, sillä hän vieraili Oulun kaupungin taidemuseossa ensimmäistä kertaa. Klubin lopuksi kävi niin onnellisesti, että hän ystävystyi toisen osallistujan kanssa.

Elisa suosittelee kulttuuritoimintaa nuorille aikuisille, jotka haluavat kokea kulttuuria, mutta syystä tai toisesta se ei ole vielä osa omaa arkea tai siihen kaipaisi kaveria. Hän koki, että ryhmän kanssa kynnys tutustua uusiin asioihin madaltuu.

Toinen kulttuuriklubi on tällä hetkellä käynnissä ja tulevalle kesälle on suunnitelmissa ainakin galleriakävely. Ota yhteyttä ohjaajiin, mikäli kiinnostuit toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää (Anna Visuri, Eila Matala, Henna-Maria Lohiniva ja Virpi Huittinen, ).