Kesätöissä Byströmin Ohjaamolla

Kuva: Suvi-Anna Salminen

Hei, olen Heidi ja opiskelen suomen kielen maisteriohjelmassa Oulun yliopistossa. Olen pohjakoulutukseltani medianomi, joten omaan monipuolisen työkokemuksen erilaisista viestinnän tehtävistä. Olen nyt ollut kesäkuun ajan kesätöissä Byströmin Ohjaamolla viestinnän parissa. Työnkuvaan on kuulunut erilaisten somejuttujen tekemistä. Työparinani toimii toinen suomen kielen opiskelija, Suvi-Anna.

Neljään viikkoon on mahtunut paljon työtä. Siihen on sisältynyt esimerkiksi haastattelujen tekemistä ja kirjoittamista, valokuvausta, kuvaamista, editointia ja kuvien käsittelyä. Päävastuullamme oli kesämuusikoista kuvattava video, joihin saimme melko vapaat kädet. Kesämuusikot olivat reippaita nuoria, joita oli ilo haastatella ja heidän työtään pääsi seuraamaan ihan aitiopaikalta. Itse kuvasin materiaalia heistä esiintymässä Byströmin kesäpirskahduksessa, joita käytettiin sitten valmiiseen videoon. Lisäksi vastuullani oli kirjoittaa heistä haastattelu. Toinen suuri kokonaisuus kesätöihin liittyen oli Oulu Pride, jonka aikana haastattelimme siihen kuuluvia erilaisia tahoja, esimerkiksi tuottaja Martu Väisästä.

Parasta kesätöissä on ollut ehdottomasti uusien ihmisten tapaaminen ja uusien asioiden oppiminen. Vaikka olenkin työskennellyt viestinnän tehtävissä aiemmin, aina on uutta opittavaa. Erityisesti kuvauksen ja editoinnin salat avautuivat nyt aivan uudella tavalla ja sain paljon hyödyllisiä vinkkejä niihin liittyen. Haastavinta taas oli ehdottomasti tekniset ongelmat, joita on riittänyt oikeastaan koko kuukauden ajan. Välillä tuntui, että selviääkö tekniikasta aiheutuvien kiemuroiden kanssa, mutta lopulta asiat kääntyivät aina parhain päin.

Kesätyön päättyessä on aika haikea fiilis. Työkaverit ovat olleet kannustavia ja työpaikka on ollut mukava, joten tuntuu haikealta jättää jäähyväiset. Olen kuitenkin myös tyytyväinen siihen, että saimme työt hoidettua kunnialla loppuun asti. Syksyllä sitten edessä on paluu yliopistolle ja gradun aloittaminen.