Kesätöiden haku on nyt käynnissä!

Vaikka vuosi vasta vaihtui, pakkanen paukkuu ja lumi peittää maan, on hyvä aika kääntää katseet tulevaan kesää ja etenkin kesätöihin. Kesätyöpaikkailmoituksia alkoi ilmestyä jo joulukuussa ja ilmoitukset lisääntyvät kovaa vauhtia. Kaikista kesätyöpaikoista ei toki ilmoitella julkisesti, vaan kesätyöpaikan voi löytää myös kyselemällä esimerkiksi kiinnostavista yrityksistä, yhdistyksistä ja seuroista. Kesällä voi myös työllistää itse itsensä kesäyrittäjänä.

Miten kesätöitä haetaan?

 • Aloita ajoissa.
  Kesätöiden hakeminen kannattaa aloittaa ajoissa. Mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä enemmän sinulla on vaihtoehtoja. Kesätyön voit löytää myös myöhemmin keväällä tai kesällä.
 • Hakemukset kuntoon.
  Avoin hakemus ja ansioluettelo (CV) kannattaa laittaa kuntoon ennen hakemusten lähettämistä tai työpaikoilla vierailemista. Ohjeita ja malleja löydät netistä.
 • Muista kesätyöseteli!
  Oulun kaupunki jakaa kaikille oululaisille 15–17- vuotiaille nuorille kesätyösetelin. Setelin arvo on 320 € ja se on tukea työnantajalle sinun palkkaamiseksesi. Kesäsetelityö kestää 2 vk ja työaika on 30 h viikossa tai yhteensä 60 h kesäkauden aikana.
 • Opiskelijoiden kesätyöharjoittelu.
  Oululaiset yli 18-vuotiaat opiskelijat voivat hakea Oulun kaupungille kesätyöharjoitteluun. Kesätyöharjoittelupaikkoja on tarjolla kaupungin eri palvelualueilla ja liikelaitoksissa.
Oulun kaupunki työllistää muun muassa kesämuusikoita. Kesällä 2021 kesämuusikkoina tekivät hommia Joonatan Naumanen, Pauliina Pirttinen, Matias Metsävainio, Patrik Moilanen ja Hugo Haukkamaa. Kuvan on ottanut Byströmin Ohjaamossa viestintäharjoittelijana kesätöissä ollut Suvi-Anna Salminen.

Mistä kesätöitä löytää?

 • Perhe, sukulaiset ja lähipiiri.
  Kesätöitä kannattaa kysellä lähipiiristä: perheeltä, sukulaisilta, perhetutuilta ja naapureilta.
 • Harrastuksesta kesätyö?
  Kysy kesätöitä sieltä, missä sinut jo tunnetaan, eli esimerkiksi omista harrastuspiireistä!
 • Marjojen poiminta sekä puutarha-, maatila- ja metsätyöt.
  Puutarhat, metsänistutus ja maatilat työllistävät paljon nuoria kesäisin. Marjoja voi poimia jokamiehenoikeudella mistä vain, paitsi yksityisiltä pihoilta. Marjojen ostopisteitä löytyy marjastusaikaan paljoin ja marjoja voi myydä myös somen eri kanavissa.
 • Jäätelökioskit.
  Jäätelökioskit työllistävät paljon nuoria kesän aikana.
 • Siivous- ja varastotyöt.
  Siivous- ja varastotyöt ovat hyvä vaihtoehto. Kyseisiä töitä voit kysyä melkein mistä vain!

Kesätöitä netistä

Kesätöissä Byströmin Ohjaamossa

Joka kevät on yhtä mukavaa suunnitella tulevan kesän kesätyöharjoittelijoiden työtehtäviä ja töiden aikataulutusta. Mietimme, mitä tehtäviä meillä on tarjolla, minkälaista osaamista ja kokemusta odotamme hakijoilta, mutta myös sitä, mitä voimme työpaikkana ja -yhteisönä tarjota opiskelijoille.

Viime kesänä meillä Byströmin Ohjaamon nuorten tieto- ja neuvontapalvelussa teki kesätöitään neljä oululaista opiskelijaa. Heidi ja Suvi-Anna työskentelivät viestintäharjoittelijoina ja Henriikka ja Mari nuorten tietopalveluharjoittelijoina.

Heidin, Suvi-Annan, Henriikan ja Marin työtehtäviin ja kokemuksiin kesätyöharjoittelusta Byströmin Ohjaamossa voit tutustua näistä artikkeleista:

Kesätöissä Byströmin Ohjaamolla | Heidi
Kesätöissä Byströmin Ohjaamolla: uuden oppimista ja vitsivaraston täydentämistä | Suvi-Anna
Kesätyöharjoittelijana Byströmin Ohjaamossa | Henriikka
Opiskelijana kesätöissä Byströmillä | Mari