Kesämuusikot

Kuvaaja Suvi-Anna Salminen

Oulun Byströmin Ohjaamon yhteydessä olevan Bysiksen harjoitustilasta kuuluu rytmikästä musisointia ja laulua. Kesämuusikot 2021 Joonatan Naumanen, Pauliina Pirttinen, Matias Metsävainio, Patrik Moilanen ja Hugo Haukkamaa ovat jo syvällä harjoittelun syövereissä, sillä edessä on useita esityksiä ympäri Oulun keskustaa ja sen lähialueilla. Mutta miten he päätyivätkään kesätöihin esiintymään kesämuusikkoina? ”Kuulimme asiasta kavereilta, jotka olivat kesämuusikkoina pari vuotta sitten,” kertovat pojat. Pauliina puolestaan kertoo etsineensä kesätyöpaikkoja ja äitinsä linkanneen hänelle tiedon Business Oulun kesätyöpaikkoihin.

Musikaalisessa ryhmässä jokaisella on oma instrumenttinsa, joita he soittavat. Joonatan soittaa rumpuja, Pauliina laulaa ja soittaa pianoa, Matias ja Patrik soittavat kitaraa ja sen lisäksi Patrik vielä laulaa. Hugo puolestaan soittaa bassoa. Ryhmä kertoo, että heistä soittaminen ja harjoittelu on ollut mukavaa. Vaikka päivät ovat joskus venyneet pitkiksikin, se ei haittaa sillä soittamisesta tuleva ilo palkitsee kovan työn. ”Paljon on biisejä treenattu, mutta kyllä se kantaa hedelmää ja pääsemme sitten nauttimaan keikoista porukalla”, Patrik sanoo.

Muusikoiden mielestä työ ei itsessään edes aina tunnu työltä, koska soittaminen on antoisaa. He pääsevät näyttämään taitojaan useissa eri tapahtumissa aina vanhainkodista päiväkotiin. ”Käymme esimerkiksi hoivakodeissa, päiväkodeissa sekä yleisillä paikoilla soittamassa ohikulkijoille. Ikäryhmissä ihan pikkulapsista vanhuksiin ympäri Oulua”, Matias toteaa.

Ryhmälle musiikki on läheinen asia myös heille henkilökohtaisesti. Tulevaisuudessa haaveena siintää mahdollisesti jopa työskentely alalla. Voi siis olla, että lupaavista, nuorista muusikonaluista kuullaan vielä.