Kantaa ottavaa taidetta rasisminvastaisella viikolla

Olen Monica Lindgren, 14 v. Olen 8. luokalla ja käyn Oulun kristillistä koulua. Minulta kysyttiin, haluaisinko tehdä rasisminvastaiselle viikolle kantaa ottavia piirustuksia.

Minusta rasisminvastainen toiminta on tärkeää. Harrastan piirtämistä ja on kiva, että voin näin osallistua. Piirustuksillani haluan tuoda esille, kuinka vakavasta asiasta on kyse ja toivon että piirustukset herättävät ihmisiä tunnistamaan ympärillä olevan syrjinnän.

Joukko ihmisiä osoittamassa mieltään ja megafoni, josta kuuluu sanat "stop racism".

Olen itsekin kokenut syrjintää ja nähnyt kuinka ympärilläni olevia ihmisiä on syrjitty. Syrjintään pitää puuttua kunnolla sekä saada se loppumaan.

Minulle on tärkeää että kaikki ovat yhdenvertaisia. Piirustusteni tarkoitus on herättää ihmisiä ajattelemaan, että romaneilla voi olla vaikeaa pärjätä ja menestyä.

Minua huolettaa, ja herää paljon eri kysymyksiä, miksi minä saatan isolla todennäköisyydellä joutua kokemaan syrjintää taustani vuoksi.

Teksti "syrjimisen monet kasvot". Horisonttiin jatkuva maantie merenrannalla. Tien varrella kylttejä, joissa lukee varas ja mustalaiset pois.

Olen ylpeä taustastani. Toivoisin että ihmiset näkisivät romanit aivan samanlaisena kuin muutkin ihmiset. Me olemme ihan tavallisia ihmisiä samoin kun kaikki muutkin vaikka pukeudummekin eri tavalla tai kulttuurimme on erilaista.

Olemme kaikki ihmisiä ja kaikki ansaitsemme tasa-arvoa.
Terveisiä kaikille nuorille, pysykää vahvana!

Monica