Erilaisten mäenlaskuvälineiden testaus

Kaukovainion nuorisotilan ohjaajat testasivat erilaisia mäenlaskuvälineitä vielä viimeisillä lumenrippeillä. Kohta jo mennyt talvi oli lumen määrän suhteen hyvä, joten saimme idean lähteä kokeilemaan, voiko esimerkiksi piirustusalustalla laskea mäkeä. Haastetta testaukseen teki yllättävä kevään väliintulo. Tästä huolimatta saimme testattua kuusi erilaista laskuvälinettä.

Laskuvälineissä käytimme myös mielikuvitusta ja päädyimme seuraaviin välineisiin: pulkka, piirustusalusta, liukuri, jalkapallo, muovinen säilytyslaatikko ja jätesäkki. Kuten jo mainittiin, sääolosuhteet olivat suhteellisen keväiset, eli lumi oli märkää ja täten upottavaa. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut. Parhaimmaksi laskuvälineeksi osoittautui perinteinen pulkka, mutta positiivinen yllättäjä oli piirustusalusta. Huonoiten laskusta suoriutui jalkapallo, ei laskuominaisuuksien takia, vaan ohjaajan kyseenalaisen tasapainon vuoksi.

Kiinnitimme huomiota myös siihen, mistä ja minne kannattaa laskea. Esimerkiksi mäki, joka päättyy pyörätiehen, on enemmän uhka kuin mahdollisuus. Eli ennen laskua huomioi, että laskun suorittaminen on turvallista sinulle sekä muille ja esteitä olisi mahdollisimman vähän. Loppuyhteenvetona suosittelemme rohkeasti kokeilemaan uusia laskuvälineitä perinteisten välineiden lisäksi. Kaukovainion nuorisotilan ohjaajat toivottavat mukavaa kevättä kaikille!