Ensimmäinen toimintatorstai kokosi nuoret juhannuksen juhlintaan

Kesän ensimmäinen toimintatorstai järjestettiin juhannusaatonaattona. Byströmin Ohjaamon sekä yhteistyökumppaneiden järjestämän tapahtuman teemana oli juhannusjuhlat, joita vietettiin sateisen sään vuoksi Kuusisaaren sijaan Raatin nuorisotalolla. 

Juhannusjuhlien ohjelmaan kuului yhdessäoloa, tarjoiluja sekä monipuolisia aktiviteetteja. Oulun NMKY tarjosi juhlavieraille mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi spikeball-peliä ja sirkustemppuja.

Rakennuksen takapihalla grillistä valmistui makkaraa ja osallistujilla oli mahdollisuus pelata pihapelejä, esimerkiksi perinteistä mölkkyä.

Helmiaskarteluja juhannusjuhlissa.

Tapahtumassa esiintyivät myös Oulun kaupungin kesämuusikot ja -tanssija, jotka ovat keikkailleet ympäri Oulua aktiivisesti läpi kesäkuun. Kotimaisia sekä ulkomaisia hittejä juhlaväelle esittänyt kollektiivi vetosi yleisöön, ja sai myös tanssijalan vipattamaan.

Tapahtuman osallistujamäärää harvensi torstaipäivälle sattuneet rankkasateet, mutta juhlimaan saapui kymmenittäin oululaisia nuoria. Tunnelma tapahtumassa oli helposti lähestyttävä ja yhteisöllinen. 

Yhteistyöllä rakennettu tapahtuma

Yhteistyökumppaneiden kirjo tapahtumassa oli monipuolinen. Byströmin Ohjaamon kanssa pidemmän aikaa yhteistyötä tehneelle Hyvän Mielen Talon Mielipaletille juhannusjuhlat oli ensimmäinen Byströmin Ohjaamon järjestämä tapahtuma, jossa he olivat yhteistyökumppaneina mukana.

Myös tiloista vastanneille Oulun NMKY:lle yhteistyö oli ensimmäinen laatuaan. NMKY:n Liike-hanke sekä heidän kauttaan toimiva Yökoris olivat tapahtumassa näkyvästi esillä. NMKY tarjosi juhlavieraille mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi spikeball-peliä ja sirkustemppuja. 

Liike-hanke on Suomen NMKY-liiton koordinoima hanke, jolla pyritään lisäämään kokonaisvaltaista tukea tarvitsevien 16-29-vuotiaiden fyysistä aktiivisuutta. Paikalla oli Oulun NMKY:n liikuntaetsivä vetämässä aktiviteetteja sekä tutustuttamassa paikalla olleita ihmisiä heidän toimintaansa.

Spikeball-peli.

Yökoris-toiminnasta vastaavat henkilöt toivat tulevia tapahtumiaan esille, ja toivoivat nuorten osallistuvan myös niihin kuluvan kesän aikana. Yökoriksen tapahtumissa pääpointti on yhdessä olemisessa, eikä nimestään huolimatta tapahtumiin osallistuminen edellytä lajien osaamista, tai pelaamista.

Muita tapahtuman yhteistyökumppaneita olivat Byströmin Ohjaamon, Mielipaletin ja NMKY:n lisäksi Oulun ev.lut. seurakuntayhtymä, Osnakodit, Veturointi sekä Vamos.

Yhteistyökumppanit olivat läpi tapahtuman nuorten kanssa läsnä, sekä kertoivat tarjoamistaan ohjaus- ja tukitoiminnoistaan niistä kiinnostuneille.

Ensimmäinen toimintatorstai avasi kesän tapahtumakalenterin loistavasti, ja oli viime hetken tapahtumapaikan vaihdoksesta huolimatta onnistunut, sekä turvallinen tilaisuus nuorille aloittaa juhannuksen vietto.