Elokuiset terveiset Mielipaletista!

Toivottavasti kesäsi on mennyt hyvin, ja olet päässyt nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä. Meihin Mielipaletissa voi aina olla yhteydessä, mikäli haluaa jutella mistä tahansa asiasta tai jos vaikka kaipaa tekemistä – autamme ja neuvomme mielellämme! Tämän elokuun aikana Katri on kesälomalla, joten sinä aikana voi olla yhteydessä Ellaan, joko sähköpostitse () tai puhelimitse (soitto, tekstari, wap) 044 334 6141.

Aina voi myös ilmoittautua suoraan mukaan toimintaamme. Tässä elokuun tapahtumamme.

Mielipaletin Miniretket

Tiistaisin klo 12–14. Pieniä retkiä ja mukavaa tekemistä lähiluonnossa ja urbaanissa kaupunkiympäristössä mm. Ainolan puistossa. Jos tapahtuma perutaan säästä johtuen, siitä ilmoitetaan tuntia ennen tapahtuman alkua. Talo tarjoaa myös pientä kesäpurtavaa. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 12. Kaikille kerroille ilmoittaudutaan erikseen. Ohjaajina Mielipaletti-työntekijät ja vapaaehtoiset.

Miniretkille ilmoittautuminen Ellalle numeroon 044 334 6141.

Ohjelma

  • 10.8. Löydä luonnon aarteet – makrovalokuvausta Ainolan puistossa. Lähikuvausta, pienten yksityiskohtien kauneutta. Miniretkellä pääsee kokeilemaan omaan puhelimen kameraan makrolinssiä. Ei tarvitse olla aiempaa osaamista.
  • 17.8. Taide & ideapiknik Ainolan puistossa. Voiko kuusenoksalla maalata? Pystyykö lehdellä painamaan kuvioita paperiin? Kokeillaan luontotaidetta ja ideoidaan samalla syksyn taidemenetelmiä nuorten olkkariin ja muihin ryhmiin. Sateella ollaan sisällä.
  • 24.8. Lintuja näkyvissä! Vierailu lintutornille Hietasaaressa ja nuotioretki. Jos omistaa kiikarit, ne voi ottaa mukaan!
  • 31.8. Taide-miniretki Oulun taidemuseolle. Kokeillaan marmorointitekniikkaa taidetyöpajassa sekä työpajan jälkeen vieraillaan Supernatural-näyttelyssä. Tutustu Supernatural-näyttelyyn taidemuseon verkkosivuilla (linkki aukeaa uuteen välilehteen).
Hei sinä! Muista, että olet tärkeä -teksti kyltissä

Ketturyhmä

Piknik Ainolan puistossa 11.8. kello 16.30–18.30. Tavataan Kahvila Kiikun edessä (Ainolanpolku 1).

Kiinnostaako mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen? Tämä voisi olla sopiva porukka! Tervetuloa mukaan suunnittelemaan Kokemusklubia. Kokemusklubi avaa lavan kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. Ideoidaan yhdessä tapahtumaa piknikvilteillä puistossa sekä nautitaan eväistä ja hyvästä seurasta. Mikäli sataa, kokoonnutaan Hyvän mielen talolla.

Ilmoittautuminen joko Eventillassa tai Virvelle numeroon 0447186762 tai sähköpostilla . Linkki ilmoittautumiseen Eventillassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Meidän lähiluonto -retki

23.8. klo 18–19.30 Ainolan puistossa.

Luonnon tarkkailua, pieniä tehtäviä ja juttelua luonnosta maan ja taivaan väliltä. Voidaan kokeilla myös puunhalaus-rituaalia, jossa tunnetaan luonnon tärkeys. Otetaan yhdessä irtiotto arjesta kuulaassa syysillassa!

Ohjaajana vapaaehtoinen Erika. Ilmoittaudu Ellalle numeroon 044 3346 141.

Ihmisiä pitkospuilla metsässä

Mikä fiilis? -chat Discordissa

26.8. kello 17–18.30. Aiheena ahdistuneisuus/ahdistus.

Mikä fiilis? -chatissa vaihdetaan kuulumisia ja jutellaan vähän kaikesta, tällä kerralla erityisestä teemasta. Ilmoittautumisista ei tarvitse stressata, riittää kun tulee paikalle, kun #mikä-fiilis-chat -kanava avataan kello 17 Mielipaletin Discord-serverillä. Serverille pääsee tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Mukana keskustelussa ovat Mielipaletin työntekijät.

Mielipaletin Discordissa nuorilla aikuisilla on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja fiiliksiä toisten kanssa myös muulloin kuin chateissa. Keskusteluissa käyvät myös Mielipaletin työntekijät ja vapaaehtoiset!

Syksyllä alkaviin ryhmiin ja muuhun toimintaan voi käydä tutustumassa nettisivuillamme (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Annamme kuulua itsestämme myös Facebookissa sekä Hyvän mielen talon Instagramissa, joten nämäkin kannattaa ottaa seurantaan!

Mielipaletin Facebook-sivu (linkki aukeaa uuteen välilehteen)
Mielipaletin Instagram-sivu (linkki aukeaa uuteen välilehteen)