Avoin taidetila Valveella Kantissa

Kulttuuritalo Valveella toimii torstaisin klo 14-16 kaikille avoin taidetoiminta, jonne on mahdollista tulla tutustumaan taiteeseen ja luovaan tekemiseen matalalla kynnyksellä.  Sinun ei tarvitse osata mitään. Taidetilasta löytyvät tarvikkeet taiteen tekemiseen. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa kokeilemaan monenlaista luovaa tekemistä joko kerran tai vaikka useamminkin. Käyntiosoite Hallituskatu 7.

Taidetilan ohjaajat opastavat

Annamme tekemiseen ideoita erilaisista lähtökohdista aloittaville. Aluksi voi olla esimerkiksi alkukirjoitus tunnepalikoista, jossa saa antaa kynän vapaasti tuottaa paperille tajunnanvirtaa valitusta tunteesta. Voit esimerkiksi valita tunteen, jota haluaisit tähän päivään. Sitten voimme jakaa mitä kukanenkin haluaa jakaa omasta tuotoksestaan. Kaikki on vapaaehtoista ja saa jakaa sen mikä tuntuu hyvälle sillä hetkellä.

Seuraavana kerralla tehtävänä voisi olla vaikka tunteen tutkimista kuvallisesti. Missä ja miten se on, onko sillä vastakohtaa? Onko se minussa vai ulkopuolellani, minkä värinen ja minkä mallinen se on, minkä painoinen, onko siinä liikettä jne. Kuvita tai muotoile tunne. Materiaalivaihtoehtoina olisivat: silkkipaperit, isot kartongit, öljypastellit, kuivapastellit, tussit, värikynät, pullovärit, muovailuvaha, hiili, savi, villa.

Avoimessa taidetilassa on mahdollisuus kokeilla monenlaisia materiaaleja rohkeasti ja antaa sitä kautta mahdollisuus leikkisyydelle ja uudenlaiselle tekemiselle. Taiteen tekeminen voi tuoda iloa, onnistumisen kokemuksia ja sen kautta on mahdollista saada yhteyden itseensä.  Yhdessä tekeminen myös lisää yhteyden tunnetta toisiin. Taide hoitaa ja auttaa löytämään uusia ratkaisuja asioihin.  

Tervetuloa lämpimästi mukaan toimintaan ja yllättymään mitä kaikkea sinussa onkaan, kun saat ajan sekä paikan olla läsnä sille mikä kaipaa tulla nähdyksi hyväksyvässä porukassa.  

Terveisin Niina ja Piritta

Lisätietoja 044 7037539 / Piritta